
Empanadas med hamp og ølandshvedemel

Empanadas med hamp og ølandshvedemel
400 g hampe- og ølandshvedemel
100 g hvedemel
1 tsk. salt
200 g smør
ca. 2 dl vand
Mel og salt blandes, smøret skæres i små tern og gnides med fingrene ud i melet, så det kommer til at ligne reven ost. Vand æltes i lidt ad gangen, til dejen er blød og smidig uden at klistre. Stil evt. dejen køligt ind til at den skal rulles ud.
Herefter laves fyldet, her i huset består det ofte af løg, hvidløg, rød peber, hakket oksekød (kan skiftes ud med fx røde bønner), salt og peber.
Dejen rulles nu til en pølse, der deles i ca 18 stykker. Hvert stykke trilles til en bolle, der med kagerullen rulles ud på en melet bordplade til en pandekage på størrelse med en underkop. På hver kage lægges 1 spk fyld, hvorpå kagen foldes i en halvmåne omkring fyldet. Kanten trykkes sammen og kan nu “snos” ved centimeter for centimeter at dreje kanten rundt.
Efter foldningen lægges de på en bagelade og bages i ca. 25 minutter ved 225 grader til de er lysebrune.